581

65 de persoane decorate de președintele interimar. Marian Lupu: vă datorez și scuze


Un grup de 65 de persoane au primit distincții de stat de la președintele interimar Marian Lupu cu prilejul aniversării a 20 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și pentru contribuția deosebită la afirmarea statalității țării noastre. Ceremonia de decorare a avit loc luni, 6 februarie, la Reședința de Stat.
 
Printre persoanele decorate se numără deputați din primul Parlament și combatanți ai războiului de pe Nistru. Astfel, distincția ,,Ordinul Republicii” a fost înmânat foștilor deputați Anatol Țăranu, Mihai Pătraș, Victor Berlinschi. Cu ,,Ordinul de Onoare” s-au învrednicit Gheorghe Amihălăchioaie, Nicolae Andronic, Dumitru Brașoveanu, Petru Carauș, Elena Balan și alții.
 
După ce a decorat cele 65 de persoane Marian Lupu și-a exprimat regretul că aceste distincții au venit cu întârziere. ,,Vă datorez scuze din partea administrației actuale, dar și din partea admninistrațiilor precedente, pentru că  majoritatea din cei decorați astăzi nu au primit același nivel de recunoștință pe care l-ați meritat. Vreau să vă aigur că și în continuare vom continua această misiune pentru a pune la nivelul necesar acel respect pe care îl meritați din partea societăției, dar și din partea administrației prezidențiale”, a spus președintele interimar.
 
arena.md
0