606

Declaraţie: PCRM are minimum trei motive pentru a continua „războiul politic”


Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) are minimum trei motive pentru a continua războiul politic. De această părere este cunoscutul analist politic Viorel Cibotaru.


Într-un interviu acordat reporterului TRIBUNA, el a menţionat că ofensiva începută de comunişti împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) le permite să se manifeste din plin ca şi formaţiune de opoziţie; le permite să-şi consolideze rîndurile şi le dă speranţa că vor obţine alegeri parlamentare anticipate în urma cărora PCRM ar reveni la guvernare.


„În general, PCRM nu şi-a schimbat cu mult tactica pe care a avut-o în ultimii mai bine de doi ani. Comuniştii niciodată nu au manifestat, la modul serios, intenţia sau dorinţa de a coopera cu guvernarea. Toate acţiunile care chipurile urmau să demonstreze că PCRM poate da dovadă de constructivism au fost doar manevre. Pur şi simplu, acum comuniştii au considerat că a venit momentul să preseze mai tare, pornind de la toate manevrele politice pe care le-a făcut AIE în încercarea de a găsi o soluţie pentru alegerea Preşedintelui şi care le-au permis să pună sub semnul întrebării legitimitatea actualului Parlament”, a declarat analistul.


Viorel Cibotaru a spus că este complicat de presupus acţiunile din continuare ale opoziţiei, dar cert este că aceasta va încerca să se folosească de situaţia creată pentru a obţine dividende politice.

0