483

EXCLUSIV: Ministrul Roibu explică de unde are o datorie de 730 mii lei!


 

Alexei Roibu, ministrul Afacerilor Interne, este unicul membru al Cabinetului de miniştri care a indicat în declaraţia sa pe venit şi proprietate o datorie de 730 279 lei. În acelaşi timp, pe parcursul anului 2011 ministrul a cîştigat de la locul de muncă de bază 96 853 lei, iar din pensie – 177 135 lei.  
 
Contactat de TRIBUNA, Alexei Roibu a precizat că, acum 5 ani, a contractat un credit de la una din instituţiile financiar-bancare din ţară pentru construcţia locuinţei şi de atunci lunar achită ratele, la finalul fiecărui an calculînd cît mai datorează băncii.
 
„Trebuie să recunosc că eu nu am beneficiat de locuinţă de la stat nici cînd am fost viceministru al Securităţii Naţionale, nici cînd am fost director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei. Mi-am construit propria casă pe banii luaţi de la bancă. Nu zic că e uşor atunci cînd ai un credit şi ştii că trebuie să-l întorci, dar aşa a fost situaţia şi a trebuit să fac acest pas. Acum, reflect cinstit în declaraţia pe venit şi proprietate această datorie”, ne-a declarat ministrul.
 
tribuna
0