436

Mocanu ignoră decizia instanței: Primul protest - la hotelul „Codru”

Deși instanța de judecată i-a interzis lui Sergiu Mocanu să protesteze în fața hotelului „Codru” din Capitală, astăzi, acesta, alături de alți cca 30 de susținători au venit cu pancarde „Jos Mafia!” în fața hotelului, proprietarul căruia ar fi, potrivit lui Mocanu, vicepreședintele Parlamentului,Vladimir Plahotniuc.
Chiar dacă în apropierea manifestanților erau cîțiva polițiști, aceștia nu au întreprins nicio încercare de a dispersa mulțimea. 

„Ne aflăm la kilometrul zero al mafiei. Hotelul Codru a fost privatizat de mafiotul Plahotniuc cu 3 milioane de euro. Așa vom protesta și în fața hotelului „Nobil”, în fața clubului „Drive” și în fața clădirii „Ipteh”, privatizată de premierul Vlad Filat”, a declarat liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. 

Protestele AntiMafie însă nu se vor limita doar la pancarde și lozinci. Mocanu spune că va chema toți boschetarii și oamenii săraci să vină în fața acestor clădiri luxoase, unde vor primi „o bucată de pâine din mâna celor care o pot da”. „Acest loc de pelerinaj va fi protestul nostru împotriva lui Filat cu Plahotniuc, care și-au dat mâna și în campania electorală vor merge cu kilogramul de orez pe la alegători”, spune Mocanu.

De asemenea, pentru a submina activitatea „proprietăților mafioților”, membrii Mișcării Populare Antimafie declară că vor expedia scrisori tuturor partenerilor, delegațiilor străine și agenților economici cu rugămintea de a nu utiliza serviciiile acestora. „Niciun ban mafiei!”, au scandat protestatarii.

Precizăm că, recent, Mocanu a anunțat că va iniția un șir de proteste în fața instituțiilor private, care ar fi controlate de Vladimir Plahoniuc și Vlad Filat: Victoriabank, Hotelul „Codru”, Global Business Center, SA „Ipteh” și altele. Ulterior, însă, judecătorul Gheorghe Gorun de la Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei i-a interzis lui Sergiu Mocanu să organizeze un protest la Hotelul „Codru” din Capitală. Potrivit lui Mocanu, Gorun a dispus ca la fața locului să se afle executorul judecătoresc împreună cu cordoanele de poliție care să disperseze mulțimea.

Vlad Plahotniuc nu a comentat acțiunile lui Sergiu Mocanu. În trecut, acesta a negat toate acuzațiile aduse. 
 
unimedia.md
0