449

Ultima oră! AIE deține majoritatea în CMC


 
 
Alianța democrată din cadrul Consiliului municipal Chișinău deține majoritatea. Cel puțin pentru ședința de astăzi, 25 ianuarie, la cei 25 de consilieri membri ai AIE s-a alipit consilierul comunist, Petr Donțov. Aleșii locali din partea PCRM nu s-au prezentat la ședință.


În aceste momente, consilierii examinează ordinea de zi. În 40 de minute au fost aprobate 26 de decizii, printre care Acordul de împrumut a 22 milioane euro de la BERD pentru recontrucția a 6 străzi din Capitală, proiectul de asamblare a troleibuzelor la Chișinău, etc.
 

UNIMEDIA precizează că în urma alegerilor locale din 5 iunie, Partidul Comuniștilor a obținut 26 de mandate de consilier, iar partidele democratice 25. Fracțiunea PCRM a ridicat singură mandatele lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Ceban într-una din şedinţele CMC. Mai apoi ei au fost acuzați că au făcut-o ilegal, atât de către opoziție, cât și de Cancelaria de Stat. Cazul este pe rol la Curtea de Apel. Între timp, decizia lor a fost suspendată, iar comuniștii au rămas cu 23 de consilieri cu drept de vot până la decizia instanței. Astăzi, la ora 10:00 urma să fie începută ședința de judecată în acest caz.
 
unimedia

0