1838

Un nou eşec pentru Grecia: Oficialii europeni nu au ajuns la niciun acord privind restructurarea datoriei elene

 
 
Grecia este în continuare într-o situaţie incertă, apropiindu-se cu paşi rapizi de un posibil default. Asta, după ce miniştrii de Finanţe din Zona Euro nu au ajuns la niciun acord privind restructurarea datoriilor elene. Eurogrup se reuneşte pentru a doua zi la Bruxelles, în încercarea de a găsi o soluţie pentru criza din Grecia.
 
Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au respins oferta creditorilor privaţi din Grecia, privind reducerea datoriilor ţării, pentru că este insuficientă. Oficialii europeni au declarat că nu pot accepta o dobândă de 4% pentru noile obligaţiuni pe termen lung, care ar urma să fie emise în locul celor actuale, deoarece Grecia poate achita doar o rată de maxim 3,5 la sută.
 
"Facem un apel faţă de Troika şi Guvernul elen, pentru a ajunge la o înţelegere, cât mai curând posibil, asupra parametrilor-cheie a unui nou program de ajustare", a menţionat preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker.
 
Scopul este de a reduce datoria publică a Greciei cu 100 de miliarde de euro, de la 160% din PIB la 120 la sută, până în 2020. În ceea ce priveşte o altă ţară afectată de criză, Italia face progrese. Statul italian a fost felicitat de Uniunea Europeană pentru reformele în curs de desfăşurare.
 
publika

0