523

Filat: ”Referendumul este o decizie nefericită pentru PLDM”


Premierul Vlad Filat nu este încântat de decizia AIE de organizare a referendumului pentru reducerea numărului de voturi necesare pentru alegerea președintelui, dar o susține ca fiind singura cale de evitare a anticipatelor.
 
”Referendumul este o decizie nefericită pentru PLDM. Noi am optat pentru alegerea șefului statului direct de către popor. Dar ne aflăm într-o situație deloc ușoară și trebuie să venim cu o decizie care să nu provoace blocaje pe viitor”, a declarat Filat în cadrul emisiunii ”În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.
 
Cu toate acestea, Filat consideră că alianța nu a epuizat toate căile posibile de alegere a președintelui.
”Cei trei din grupul Dodon nu au fost suficient motivați”,a recunoscut premierul, precizând că Greceanâi nu a fost impusă alianței, grupul socialiștilor condiționând doar alegerea unui președinte neafiliat.
Referindu-se la referendum, liderul PLDM a menționat că este important să se ajungă la un compromis în privința textului care va fi scos spre votare.
 
Filat a precizat că deocamdată nu s-a discutat despre cine va fi candidatul AIE la Președinție după acest referendum.
Cât privește protestele anunțate de opoziție, liberal-democratul afirmă că AIE nu are dreptul să cedeze sub presiunea acestora.
 
union
0