451

Procurorul General: Lavrov minte



 
Valeriu Zubco a declarat că afirmaţiile lui Serghei Lavrov, potrivit cărora autorităţile moldoveneşti nu doresc să conlucreze cu cele ruseşti în cazul incidentului de la Vadul lui Vodă, sunt minciuni. 

„Declaraţiile ministrului de Externe rus nu corespund adevărului. Ceea ce a declarat Serghei Lavrov este invers. Infracţiunea a fost pe teritoriul Moldovei, a fost omorât un cetăţean al Moldovei, aşadar, Procuratura urmează să investigheze acest caz. Nu putem să vorbim de o colaborare eficientă când aceştia ne spun: voi ne prezentaţi autoturismul în care s-au produs împuşcăturile şi noi vă prezentăm arma şi persoana. Noi nu admitem aşa ceva”, a spus Procurorul General.


Potrivit lui Zubco, partea rusă a propus ca Procuratura Generală a Moldovei să lucreze împreună cu Procuratura din Breansk. „Procuratura Generală este foarte deschisă faţă de colegii din Breansk. Noi întreprindem toate acţiunile ca ei să asiste la investigarea cazului pentru că aşa prevede legislaţia”, a mai spus Valeriu Zubco.
 
hotnews
0