435

Mircea Snegur, la 72 de ani; Filat i-a dăruit coniac, Lupu - un plic

 

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Politicianul împlinește 72 de ani.


În pofida aniversării, Mircea Snegur nu va primi oaspeți, pentru că acum două săptămâni a avut o intervenție chirurgicală la piciorul drept pentru restabilirea mobilităţii genunchiului.


Totuși premierul Vlad Filat a mers acasă la Mircea Snegur și l-a felicitat. „Mereu ați reprezentat pentru mine un sprijin moral și vă mulțumesc pentru asta”, a spus premierul, care i-a dăruit primului președinte al RM un coniac „Prezident” și „un stilou special, pentru că domnul Snegur scrie mult”.


Mircea Snegur a spus că mai mulţi politicieni l-au felicitat la telefon, iar preşedintele interimar Marian Lupu i-a transmis un plic.

De ziua sa, primul președinte al țării și-a pus și o dorință. „Aș dori foarte mult ca spre sfârșitul mandatului actualei guvernări să fim mai aproape de Europa, iar oamenii să se simtă mai bine”, a spus dânsul.


Mircea Snegur s-a născut în anul 1940, în satul Trifăneşti, Soroca. La 3 septembrie 1990, Mircea Snegur a devenit preşedinte al Republicii Moldova. El a deţinut funcţia până pe 1 decembrie 1996, când a pierdut alegerile în faţa lui Petru Lucinschi. Snegur a susţinut proclamarea independenţei Republicii Moldova şi a acţionat pentru recunoaşterea noului stat de către Occident. Pe timpul preşidenţiei lui, Republica Moldova a devenit membru al Comunităţii Statelor Independente, al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi al Consiliul Europei. 
 
jurnal

0