418

Roșca anunță trei luni de proteste!

Proteste în masă la Chișinău! Odată cu declararea alegerilor din 16 decembrie drept ilegale și decizia AIE de a iniția un referendum național, mai multe forțe politice anunță că vor ieși în stradă să ceară renunțarea la referendum, da și o serie de demisii.

Politicianul Iurie Roșca a anunțat astăzi, în cadrul unei ediții speciale la Jurnal TV, că va scoate oamenii în stradă începând cu duminică, 22 ianuarie, și până la sfârșitul lunii aprilie, când, potrivit AIE, urmează să aibă loc referendumul.

Roșca a ținut să precizeze că protestele vor fi pașnice și că de această dată nu va urca prin copaci, ca în perioada 2002 - 2004, când protesta împotriva guvernării comuniste.

La întrebarea dacă se va alia cu PCRM, în situația în care protestează față de aceleași lucruri (nemodificarea Constituției și dizolvarea Parlamentului), Iurie Roșca a declarat că oricine va fi dispus să de alăture este binevenit și „de ce nu și PCRM?”.

Roșca a mai spus că va cere și demisia președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, pentru hotărârea prin care alegerile din 16 decembrie au fost declarate neconstituționale. 

Tot astăzi și reprezentanții Partidului Acțiunea Democratică au declarat că în societate vor izbucni proteste în masă și că referendumul din aprilie va eșua din acest motiv. Membrii PAD au mai spus că sunt gata să iasă la proteste pentru că sunt împotriva micșorării pragului pentru alegerea șefului statului.

Cu puțin timp în urmă și Mișcarea Antimafie a anunțat că va organiza proteste la sediile companiilor și firmelor controlate de Vlad Filat și Vlad Plahotniuc pentru a cere renunțarea la referendum, modificarea componenței CEC, procurorului general și a președintelui Curții de Apel, precum și dizolvarea Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate.

Ieri și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a anunţat că PCRM va organiza proteste în masă pentru a cere retragerea de la putere a Alianței.
jurnal.md
0