520

PCRM l-a folosit pe Talmaci


Alianța de la guvernare și Partidul Comuniștilor nu au putut ajunge la un compromis în urma negocierilor pentru că delegații comuniști nu au făcut decât să înainteze propriul candidat și atât. 
 
De altfel, un candidat de care comuniștii doar s-au folosit, după cum susține liderul PL, Mihai Ghimpu.
 
„Nici nu a fost dorința pentru compromis, fiindcă solicitarea comuniștilor s-a terminat cu faptul că au venit o dată la ședința comună a Alianței și după aceea au venit și au anunțat candidatul și gata. Asta demonstrează că n-au vrut să fie ales președintele. L-au folosit pe domnul Talmaci ca spărgător de drum spre alegeri anticipate. Dacă ei cu adevărat vroiau să fie ales președintele, trebuiau continuate discuțiile între noi. Ultima întrunire a fost așa: acesta este candidatul nostru și au ieșit și au plecat”, a povestit Ghimpu, pentru Europa Liberă.
 
Chiar dacă deputații comuniști delegați pentru negocieri au declarat anterior că au înaintat câteva condiții, printre care reformatarea AIE, liderul PL afirmă că și acesta a fost un șiretlic al comuniștilor.
 
„Nu poți să alegi președintele distrugând majoritatea parlamentară, fiindcă atunci când nu-i majoritate parlamentară, nu funcționează cea mai importantă instituție a statului – Parlamentul. Și asta înseamnă că toate acțiunile lor duc spre alegeri anticipate”, a adăugat Ghimpu.
 
Referindu-se la situația din AIE, care în ultima vreme era extrem de critică, Mihai Ghimpu a asigurat că acum lucrurile stau bine între liderii Alianței. „Mulțumesc Domnului că în sfârșit am înțeles cu toții că puterea noastră e în trei și nu în fiecare care crede că valorează mai mult decât altul”, a menționat Ghimpu.
 
point.md
0