636

Ceartă între liberali şi comunişti

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea planului de acţiuni privind implementarea "Strategiei de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016" a stârnit zarvă printre reprezentanţii Comisiei parlamentare juridică, numiri şi imunităţi. 



Preşedintele Comisiei,Victor Popa, şi membra Comisiei Maria Postoico şi-au spus replici dure, în momentul în care s-a discutat despre majorarea salariilor judecătorilor din Republica Moldova. 



"Dumneavoastră, doamnă Postoico, vorbiţi aiurea, nimic clar. Bordei, se face în justiţie. Pentru a avea loc finanţarea majorată a judecătorilor, este nevoie de un studiu pentru a vedea necesităţile majorării salariului fiecărui magistrat în parte. Este planificat un astfel de studiu pentru 2012", a declarat Popa. 



În replică, deputatul comunist a specificat : "Dvs. vorbiţi aiurea! Vă comportaţi ca un brigadier de pe câmp. Trebuie să aveţi respect faţă de colegi". 



"La dvs. toţi sunt lipsiţi de stimă şi numai domnia voastră o are. Sunteţi bolnavă de stimă", a afirmat preşedintele Comisiei. La aceste spuse, Postoico a găsit imediat răspunsul: "Eu bolnavă? Sunt bine şi sănătoasă". 



Victor Popa a reiterate că sistemul judecătoresc din R. Moldova se află într-o stare deplorabilă
 
point
0