543

O nouă formaţiune politică apare în Moldova


O nouă formaţiune politică va apărea în Moldova în prima jumătate a anului curent. Cu iniţiativa constituirii ei au venit un grup de foşti membri ai Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), care, după dispariţia formaţiunii lor, nu s-au regăsit în alte partide. 
Alexandru Oleinic, ex-membru al AMN, ex-ministrul al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a confirmat pentru TRIBUNA că există o asemenea iniţiativă. În prezent, în mai multe raioane ale republicii se lucrează în vederea constituirii noului partid.
 
„Anterior am declarat că nu intenţionez să părăsesc politica. Am spus că fie voi adera la unul din partidele existente, care va corespunde viziunilor mele, fie voi iniţia, împreună cu acei care împărtăşesc aceleaşi viziuni, un nou proiect politic. Acum, împreună cu foştii colegi din AMN, au decis să refacem, într-o formă sau alta, vechea echipă”, a declarat el.
 
Alexandru Oleinic crede că partidele aflate la putere au demonstrat deja de ce sînt în stare în ultimii ani şi a menţionat că ţara continuă să se confrunte cu grave probleme. În opinia sa, aceasta este o dovadă că există condiţii prielnice pentru apariţia unui nou partid.

 
Ex-ministrul a evitat să spună ce denumire va avea noul partid, dar Politik.md a aflat din sursele sale confidenţiale, că ex-ministrul a avut propuneri de a adera la mai multe formaţiuni politice.
 
politik

0