438

Dodon vrea sa voteze

Dacă alianţa de guvernare şi comuniştii vor identifica un candidat apartinic la şefia statului, acesta va fi votat şi de către grupul Dodon. Deputatul, care acum îşi petrece vacanţa în afara ţării, a emis un comunicat în care spune că întâlnirea de ieri a celor patru partide parlamentare este una oportună, deşi mult întârziată. 


Socialistul susţine că va vota o candidatură apartinică fără a pretinde la vreo funcţie în stat. În cazul în care partidele parlamentare nu vor înainta niciun candidat, Dodon spune că are pretendenţi destoinici care pot fi examinaţi spre a fi aleşi. El, însă, nu oferă niciun nume. Ieri liderii celor patru partide parlamentare au avut o primă rundă de discuţii privind înaintarea unei candidaturi de compromis la şefia statului. Aceştia însă nu au luat nicio decizie. 

Deşi pe12 ianuarie expiră termenul de înregistrare a candidaţilor la prezidenţiale, politicienii sunt convinşi că mai este timp, suficient pentru a lua o decizie corectă. Reprezentanţii celor patru partide din legislativ s-ar putea întâlni şi astăzi.
 
jurnal
0