536

Londra pe picior de contrariu cu Franța și Germania

În timp ce Franța a declarat că nu mai are de gând să aștepte ce vor mai face celelalte dtate, ea va introduce o taxă pentru tranzacțiile financiare, pentru că oficialitățile cred că anume așa și este corect.
 
Iată și primele critici venite în adresa ideii, acestea vin din partea Marii Britanii. Anglia se opune cu înverșunare posibilității de instaurare a unei taxe pe tranzacții financiare la nivelul Uniunii Europene. Premierul David Cameron afirmă că o astfel de contribuţie va fi profund dăunătoare, dacă se va aplica numai în Europa şi nu şi în restul lumii.
 
Pentru oficialii englezi, această taxă se asociază cu afectarea locurilor de muncă şi a nodului financiar global - Londra, unde se va strânge o mare parte a cotizaţiilor.
 
Și Berlinul insistă pe nota de instaurare a acestei taxe, dar nu cum vrea Franța la nivel local, Germania optează pentru o taxă europeană, probabil acesta va fi și unul dintre subiectele de bază ale întâlnirii cancelarului german Angela Merkel și a președintelui Franței, Srakozy.
 
economie
0