411

Voronin, Filat și Lupu - în topul încrederii populației


 
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, se află și în continuare în topul încrederii cetățenilor. Comunistul este urmat de către liderul PLDM, prim-ministrul Vlad Filat și de democratul Marian Lupu, speaker și președinte interimar al țării. Cel puțin așa arată rezultatele sodajului realizat în luna decembrie de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS-INC Chișinău în colaborare site-ul politik.md.
 

Voronin a acumulat 41,1% dintre preferințele respondenților, Filat - 36,5% și Lupu - 33,3%. La o distanță de doar două zecimi s-a clasat primarul Capitalei, prim-vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă (33,1%), care l-a devansat chiar și pe liderul formațiunii din care face parte - Mihai Ghimpu ocupând locul 5 în acest clasament (20,3%).




În top zece au mai intrat Igor Dodon, Dumitru Diacov, Alexandru Tănase, Vlad Plahotniuc și Mihai Godea.

În același timp, cetățenii consideră cel mai potrivit politician pentru funcția de președinte este Marian Lupu, iar pentru cea de prim-ministru Vlad Filat. Totuși, nu puțini sunt cei care consideră că Vladimir Voronin ar fi în continuare un bun șef de stat, iar Igor Dodon - un bun premier.
 



Sondajul a fost realizat de IMAS în colaborare cu politik.md, pe un eșantion de 1109 persoane din 75 de localități. Datele au fost culese în perioada 10-23 decembrie. Marja de eroare este de +/-3%. 
 
unimedia

0