419

Alegereile prezidenţiale repetate vor avea loc la 15 ianurie

 
Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Alegereile prezidenţiale repetate vor avea loc la 15 ianurie, anul 2012. Decizia a fost luată aseară de liderii AIE la Consiliul alianţei, informează MOLDPRES.  
Potrivit liderului PD Marian Lupu, Legislativul va aproba un proiect de lege ce prevede procedura de organizare a alegerilor prezidenţiale repetate la 15 ianurie. El a adăugat că pînă în prezent PCRM nu a răspuns la invitaţia la dialog lansată de PD, însă a opinat că va încerca să negocieze cu deputaţii din opoziţia parlamentară.
 
Preşedintele liberalilor Mihai Ghimpu, a menţionat că PL susţine candidatura lui Lupu la alegerile prezidenţiale repetate. "Pentru noi menţinerea AIE este mai importantă decît orice funcţie în stat", a opinat Ghimpu.
 
Preşedintele liberal democraţilor Vlad Filat a comunicat că o evntuală candidatură pentru acest scrutin nu a fost încă discutată. "Ar putea fi mai multe candidaturi, poate înaintează şi opoziţia propria candidatură. Dacă AIE va decide că Lupu va fi candidatul alianţei la 15 ianuarie, el va trebui să îşi asume rezultatele scrutinului", a spus Filat.

0