Bradul lui Chirtoacă nu este pe placul lui Filat
Foto: UNIMEDIA/Igor VrabiePremierul Vlad Filat este iar nemulțumit. De această dată nu-i este pe plac cum arată Pomul de Crăciun instalat în PMAN din Capitală în acest an. Acesta a declarat în cadrul unui interviu pentru revista Vip Magazin că nu vrea să-l critice pe primarul Capitalei, dar ar vrea ca în inima Chișinăului să fie un brad „foarte frumos”.
„Nu-mi place bradul din acest an. Dar nu vreau ca răspunsul meu direct să fie privit ca o critică faţă de primarul general Dorin Chirtoacă, chiar cred că avem nevoie de un pom de Crăciun care să fie foarte frumos. Este suficient să vedem cum arată pomul de Crăciun de la București sau în alte părți. Dacă nu găsim ceva mai inedit, cel puțin să copiem”, a declarat acesta.
Pomul de Crăciun, care are peste 20 metri înălțime, a fost instalat pe 25 noiembrie și a fost împodobit timp de câteva zile. Inițiativa de a avea un pom de Crăciun mai special a venit chiar din partea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. După ce în anii precedenți, locuitorii municipiului Chișinău s-au arătat nemulțumiți de modul în care era împodobit Pomul de Crăciun, în acest an Primăria a solicitat cetățenilor să vină cu idei în acest sens.
„Pomul va fi împodobit în stil minimalist, cu lumini, asta a fost și solicitarea comunității. Vrem să avem un brad stilat, deosebit de anii precedenți”, a spus primarul.
În rezultat, principalul brad al țării a fost iluminat în mod deosebit de alți ani. Mai mult, în premieră, începând cu porțile orașului, bulevardele din Chișinău au fost împodobite și ele în luminițe de sărbătoare. Pentru iluminatul festiv, procurarea și decorarea bradului din PMAN municipalitatea a cheltuit cca 1 milion de lei.

unimedia