515

"Soluția" lui Dodon contra soluției lui Filat



 
Premierul Vlad Filat a declarat astăzi, 23 decembrie, după şedinţa Guvernului că lucrurile de la prima încecare a alegerii preşedintelui pînă la moment în mare parte nu s-au schimbat şi că „ajungem exact unde ajungem”. 


Astfel, liderul liberal-democrat a enumerat cele două eşecuri, şi anume „stabilirea datei alegerilor de 18 noiembrie fără să avem candidat, stabilirea datei de 16 decembrie fără ca preşedintele să fie ales şi ajungem în data de 16 ianuarie pentru ca să reluăm acest proces de la început”. 
 

Totodată, membrul Alianţei pentru Integrare Europeană a specificat că „de această dată vom avea o abordare mai matură, mai calculată, pentru ca preşedintele să fie ales, nu doar să avem candidaţi”. 


Întrebat cum va găsi Alianţa voturile necesare, după ce liderul socialiştilor, Igor Dodon a reiterat că nu va susţine nici un candidat AIE la funcţia de preşedinte, Vlad Filat a menţionat că „abordările categorice sunt contraindicate. Domnul Dodon şi-a expus punctul de vedere, iar noi urmează să continuăm comunicarea şi să indentificăm soluţii în care să asigurăm voturile necesare pentru alegerea preşedintelui. Sper că abordările în identificarea acestei formule pentru alegerea şefului statului să nu fie emotive, pripite şi lipsite de finalitate”.  


Portalul de ştiri POINT.md reaminteşte că deputatul Igor Dodon a declarat astăzi că nu va susţine în cursa prezidenţială nici un candidat al AIE. Totodată, liderul socialiştilor a precizat că are în vizor cîteva candidaturi la funcţia de preşedinte, dar nu a dat nume concrete.
 
point.md
 
0