483

„ACTIVITATEA” CMC: De la formarea Consiliului, NU A FOST VOTAT niciun proiect de lege!

  Consiliul Municipal Chişinău nu a reuşit să voteze, în patru luni de activitate, nici măcar un proiect de lege. De fiecare dacă când a fost întrunită şedinţa, aceasta a fost amânată, în majoritatea cazurilor din lipsă de cvorum.
 
 Astăzi trebuia să se desfăşoare ultima şedinţă a CMC din acest an, însă aceasta, de asemenea, a fost amânată. La şedinţă nu s-au prezentat consilierii Partidului Comuniştilor.


Aleşii licali ai Alianţei pentru Integrare Europeană s-au arătat indignaţi de faptul că PCRM a boicotat şedinţa. „Minciunile rămân pe obrazul comuniştilor. De ce nu s-au prezentat astăzi la şedinţă să soluţioneze problemele chişinăuienilor? Este regretabil faptul că oamenii i-au votat dar ei nu arată nici o responsabilitate. Ruşine stimaţi colegi comunişti”, a declarat consilierul PLDM Sandu Grecu.


„Ei nu boicotează primarul, Primăria, s-au consilierii din alianţă ci propriii alegători”, a spus, la rândul său, primarul Dorin Chirtoacă.


Totodată, edilul a specificat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a solicitat ca proiectul de lege cu privire la împrumutul a celor 22 de milioane de euro pentru reabilitarea a şase străzi importante din capital şi modernizarea iluminării să fie aprobat de Consiliul Municipal până la sfârşitul anului.


În aceste condiţii, edilul a anunţat că până la sfârşitul anului curent va mai fi convocată o şedinţă a Consiliului. „Dacă trebuie, chiar şi pe 31 decembrie o putem convoca. Fracţiunea noastră susţine propunerea”, a spus consilierul PL, Teodor Cârnaţ.
 
24h
0