508

Lupu, criticat de Voronin: arătarea buletinelor de vot este un idiotism


 
 ”Deputaţii nu pot fi impuşi să arate buletinele la ieşirea din cabina de vot”. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului.


”Constituţia nu prevede asta. Propunerea de a arăta buletinele de vot este un idiotism”, a spus Voronin.


Liderul comunist afirmă că nici un reprezentant al Alianţei pentru Integrare Europeană nu a chemat PCRM la negocieri în vederea alegerii şefului statului. El a specificat că vineri va avea loc plenara Comitetului Central, în cadrul căreia se va decide dacă fracţiunea va participa la scrutin.
 


Totodată, Voronin a calificat drept prostie înţelegerea liderilor AIE de a semna o anexă la Acordul de constituire prin care se obligă să nu coalizeze cu comuniştii. ”De ce le trebuie anexe secrete? Ce au de ascuns şi de la cine? De la alegători? Ei negociază posibilitatea vinderii patriei”, a remarcat preşedintele PCRM.


Referindu-se la politica bugetar – fiscală, Voronin a spus că este una antisocială şi va duce la un colaps economic şi social. ”Cifrele vor rămîne pe hîrtie, nu se vor materializa. Politica conţine prea multe taxe şi impozite şi va constitui o povară pentru agenţi economici. Bugetul este în interesul unor oligarhi”, a punctat liderul comunist.
 
noi.md
0