519

Comuniştii au economisit 5 milioane de euro

 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a economisit 5 milioane de euro. Cel puţin aşa evaluează experţii imobiliari noul sediu al  PCRM din centrul capitalei, care se pare a revenit în posesia formaţiunii.
 
“Ziarul de Gardă” scrie în numărul de astăzi că, Curtea Supremă de Justiţie a dat cîştig de cauză PCRM în dosarul intentat de către Oficial Teritorial Chişinău şi astfel a reîntors PCRM sediul din str. Armenească 44/3. Decizia, care a fost luată acum o lună, este definitivă şi irevocabilă, argumentarea acesteia urmînd să fie publicată în timpul apropiat.
 
PCRM a început construcţia viitorului sediu la finele anului 2006, după ce la 16 martie 2006,  Consiliul municipal Chişinău, cu voturile comuniştilor şi a creştin-democraţilor, a dat în arendă PCRM-ului un lot de pămînt cu suprafaţa de 0,247 ha pe str. Armenească. Ulterior, în ianuarie 2009, consilierii au acceptat privatizarea acestui teren  contra sumei de 407, 5 mii lei, echivalentul la acea perioadă de 28 mii de euro.
 
“Ziarul de gardă” scrie că pînă în iulie, 2009, cît s-au aflat comuniştii la putere, nimeni nu a contestat legalitatea acestei tranzacţii, dar  în decembrie, 2009,  deputatul liberal Valeriu Munteanu a cerut în Parlament clarificarea acestei tranzacţii.
 
În martie 2010, Oficiul Teritorial Chişinău s-a adresat  în judecată cu cererea de anulare a deciziei CMC prin care a fost privatizat terenul unde este amplasat noul sediu al PCRM.
 
Sergiu Palihovici, şeful OTC, a declarat pentru ZdG că aşteaptă motivarea CSJ, pentru a vedea dacă are rost să ceară revizuirea deciziei.
 
“Instanţa nu a ţinut cont de toate probele pe care noi le-am prezentat”, spune el.
 
tribuna
0