552

Filat spune că are alte date despre rezultatele din Transnistria


Premierul Vlad Filat spune că are alte date despre rezultatele alegerilor prezidențiale din regiunea transnistreană. Acesta a spus ieri în cadrul unei emisiuni laPublikaTV că informațiile pe care le deține nu coincid cu cele făcute publice de presa rusă. 

"Eu am alte date despre rezultatele de acolo. Dar haideți să așteptăm informațiile finale. Din câte am înțeles vor fi făcute publice miercuri", a spus acesta în cadrul unei emisiuni televizate. Totodată, liderul PLDM a infirmat informațiile precum că l-ar fi susținut pe Smirnov la alegeri. "Eu, în primul rând, nu recunosc aceste alegeri. În al doilea rând, noi vom discuta cu oricine va fi acolo la ei ales", a mai spus sursa.
 
UNIMEDIA reamintește că la 11 decembrie, în autoproclamata republică nistreană au loc „alegeri prezidențiale”. Potrivit autorităților electorale locale, în total au fost deschise 259 secţii de votare. Comisia Electorală din stânga Nistrului a anunțat că a procesat majoritatea buletinelor de vot. Presa rusă scrie că după numărare a 95% din voturi, Evgheni Șevciuk a acumulat 39,1%, Anatoli Kaminski - 27,7%, iar Igor Smirnov - 25,5%. Astfel, ultimul ar fi scos din cursa prezidențială. 

Ulterior, reprezentanții lui Smirnov au spus că acesta nu recunoaște rezultatul scrutinului și că va cere invalidarea lui. 

Candidatul susținut de Federația Rusă la așa zisele alegerile prezidențiale din regiunea transnistreană, Anatoli Kaminski, a cerut ieri anunțarea imediată a rezultatelor. Într-o declarație de presă, formațiunea condusă de acesta se arată îngrijorată de mersul lucrurilor. Partidul "Obnovlenie" a confirmat datele publicate de presa rusă, unde se arată că Evgheni Șevciuk și Anatoli Kaminski trec în turul II.
 
unimedia
0