465

Ghimpu: Atât PD, cât și PLDM ar trebui să ofere garanții

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este de părere că atât democrații, cât și liberal-democrații, ar trebui să ofere garanții că nu vor face o coaliție cu comuniștii după alegerea șefului statului. Despre aceasta liderul PL a vorbit în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău. 


"PD ar putea merge cu PCRM, dacă PLDM refuză să voteze candidatura AIE la funcția de președinte al țării. Dacă se respectă Acordului, nu văd perspective în acest sens nici din punct de vedere politic, nici economic. O Alianță cu PCRM este o opțiune total greșită", a mai spus acesta în cadrul intervenției la acest post de radio.


Președintele liberal este de părere că Partidul Democrat, dacă într-adevăr și-ar fi dorit o alianță cu PCRM, demult ar fi fost inițiată. "PD, dacă dorea, demult era cu PCRM. Chiar din toamna anului 2010. Motive au fost multe. Inclusiv atunci când s-a pus problema demiterii PG și a președintelui Parlamentului. Noi am vrea ca ambii, și PD, și PL să facă garanții că nu vor aduce PCRM la guvernare. Asta pentru că au fost momente în care și PLDM a dat unele semne", a mai sugerat sursa. 

Mihai Ghimpu a spus în cadrul emisiunii că unii colegi de Alianță nu știu ce înseamnă concurența. "Păcat că unii nu știu ce înseamnă concurența. Asta nu înseamnă să strângi colegul la perete și tu să mergi pe drum larg", a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că ieri, Vlad Filat a cerut în public garanții de la PD că nu va face ulterior coaliție cu PCRM, dacă PLDM îl va susține pe candidatul AIE la funcția de șef al statului. În replică, Marian Lupu a spus că sunt 2 ani de când garanțiile sunt oferite prin intermediul Acordului AIE.
 
unimedia

0