407

Marian Lupu se înscrie oficial în cursa pentru Preşedinţie

Dosarul lui Marian Lupu de candidat la funcţia de şef al statului va fi depus la Comisia specială pentru alegerea preşedintelui, astăzi, la ora 15.00. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu.


Liderul PD a dat asigurari ca va fi un preşedinte responsabil, al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. "Avem nevoie de mai multe locuri de muncă în ţară, de mai multe fonduri, de un mediu de afaceri sănătos, o justiţie corectă şi presă liberă. Moldova trebuie să iasă cât mai repede din impas şi să devină un stat atractiv pentru cetăţeni", a declarat Lupu.


De asemenea, liderul PD a menţionat că actuala criza politică este creată de politicieni, iar cetăţenii suferă cel mai mult. "De aceea, sunt convins că ţării noastre îi trebuie un preşedinte responsabil care să poată fi un bun mediator între partidele politice, care să poată fi arbitru politic, astfel încât crizele politice să devină istorie şi nu un prezent continuu", a specificat el.


În plan extern, potrivit lui Marian Lupu, preşedintele ţării trebuie să promoveze în continuare Republica Moldova pe drumul său independent şi ferm de dezvoltare europeană, în strânsă legătură şi cooperare cu partenerii săi, atât din Uniunea Europeană, cât şi din zona Euro-Asiei.


Pentru susţinerea lui Marian Lupu au semnat 57 de deputaţi din AIE.
Amintim că termenul limită pentru depunerea dosarelor este 13 decembrie, iar alegerea preşedintelui este programată pentru data de 16 a acestei luni.
 
publika

0