485

PL ameninta cu demiterea guvernului

 Daca deputatii liberal-democrati nu vor vota pentru Marian Lupu la functia de presedinte al tarii, Guvernul va fi demis. Declaratia a fost facuta de liderul PL Mihai Ghimpu in cadrul unei emisiuni TV.
 
Potrivit lui Ghimpu, daca nu va fi votat Lupu la 16 decembrie, Partidul Democrat poate rezilia Acordul de constituire a AIE, fapt ce va conduce si la demiterea actualului Guvern.
 
Presedintele liberalilor a spus ca alegerea presedintelui este mai importanta decit votarea bugetului pentru anul viitor.
 
El a adaugat ca cea mai buna optiune pentru grupul Dodon este sa aleaga presedintele. "Dodon trebuie sa fie interesat ca Parlamentul sa activeze inca trei ani. Daca vor fi alegeri parlamentare, proiectul Dodon va muri. Cred ca toti au inteles, ori Lupu presedinte, ori alegeri anticipate", a spus Ghimpu.
 
Legislativul a stabilit o noua runda a alegerilor prezidentiale ordinare pentru data de 16 decembrie, dupa ce scrutinul din 18 noiembrie nu a avut loc din lipsa de candidati la functia de presedinte a tarii, noteaza MOLDPRES.
 
tv7.md

0