442

Declaraţie: Vlad Filat ar putea fi demis, dacă Marian Lupu nu devine Preşedinte

 
Dacă alegerea şefului statului va eşua, există o mare probabilitate ca Premierul Vlad Filat să fie demis. Cel puţin aceasta este mai mare decît în cazul în care Preşedintele va fi ales. O declaraţie în acest sens a făcut ieri seara, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV Chişinău, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.
 
După cum relatează TRIBUNA, el a precizat că probabilitatea demiterii lui Vlad Filat este mai mare în cazul nealegerii Preşedintelui ţării, decît în cazul alegerii lui cu o ulterioară reformatare a guvernării, după cum se afirmă în ultimul timp.
 
Mihai Ghimpu a spus că, dacă Marian Lupu nu va fi ales Preşedinte, Partidul Democrat ar putea rezilia Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, prin care lui Vlad Filat i-a revenit funcţia de Prim-ministru.
 
Totodată, Mihai Ghimpu crede ca sînt speculaţii declaraţiile potrivit cărora PD ar putea vota demisia Guvernului împreună cu PCRM, după alegerea lui Marian Lupu în funcţia de Preşedinte.
 
Mihai Ghimpu este în continuare convins că şeful statului va fi ales pe 16 decembrie şi susţine că are încredere în Partidul Democrat, care a declarat că a identificat cele două voturi ce nu ajung AIE pentru aceasta.
 
tribuna
0