422

Filat e primul, Voronin - cu o poziție în urmă

 

Premierul Vlad Filat continuă să fie în fruntea Topului 50 cei mai influenți politicieni, pentru luna noiembrie. Marian Lupu și Dorin Chirtoacă îl urmează pe pozițiile doi și trei în clasament.
 
Astfel, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a căzut de această dată cu o poziție și se află pe locul patru, fiind urmat de liberalul Mihai Ghimpu, iar locul șase este ocupat de către deputatul Igor Dodon.


Prin urmare, pe locul șapte se află ministrul de Externe, Iurie Leancă, pe locul opt - preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Pe locul nouă este vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, iar top 10 este încheiat de prim-vicepreşedintele Parlamentului, democratul Vladimir Plahotniuc.


Topul celor 20 se încheie cu viceministrul de externe, Natalia Gherman. Potrivit experților, în clasament pentru prima dată se regăsește Veronica Abramciuc, în timp ce s-a observat și o urcare în cazul Zinaidei Greceanîi și Mark Tkaciuc.


Portalul de știri POINT.md menționează că topul 50 a fost realizat la inițiativa Centrului de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică „Politicon”, la care au participat 30 de experţi. Politicienii au primit note de la 0 la 10. 


Foto: profi-forex.org
 
Пресс-служба POINT.md

0