531

Baghirov transmite salut parlamentarilor moldoveni: Duceți-vă în.....! Al vostru, Făt Frumos!

 
După ce a aflat că Parlamentul de la Chișinău a inițiat o comisie de anchetă ca să investigheze cum a evadat din arest la domiciliu, Eduard Baghirov a postat azi pe blogul său un mesaj. Acesta le spune parlamentarilor moldoveni să se ducă dracului. 

"Rușine! Încă vi se mai întoarce limba să vorbiți despre EDRO (Edinnaya Rossia, partid de guvernământ în Rusia) . După experiența cu Moldova, am impresia că EDRO ne-a fost trimis de Dumnezeu. Adoptă legi. Dar în Moldova... Deci, comentez oficial decizia de astăzi: Dragi deputați ai Parlamentului R. Moldova, Valeriu Saharneanu, Stela Jantuan, Petru Știrbate, Iurie Apostolachi, Artur Reșetnicov, Gheorghe Anghel, dar și domnule președinte al comisiei Alexandru Cimbriciuc - duceți-vă în c..., clovnilor. Al vostru, Făt-Frumos!", se spune ironic în mesaj.

UNIMEDIA amintește că azi, 2 decembrie, Parlamentul R. Moldova a constituit o comisie de anchetă pentru eleucidarea circumstanțelor evadării bloggerului Eduard Baghirov

Precizăm că scriitorul rus, Eduard Baghirov, a fost reținut acum 5 luni pentru implicare în organizarea evenimentelor din aprilie 2009. După ce la 18 octombrie instanța de judecată a decis ca Baghirov să fie cercatat în stare în arest la domiciliu, acesta a dispărut din apartamentul unde urma să se afle și a fost anunțat în căutare generală. Baghirov a acordat un interviu presei ruse, în care a declarat că a fugit din Republica Moldova, a trecut vama moldo-ucraineană și a luat avionul spre Moscova, acolo unde se află la moment. Acesta a mai subliniat că în toată Moldova, împotriva lui au fost doar doi oameni: preşedintele interimar, Marian Lupu şi Procurorul General, Valeriu Zubco.

Totodată, politicienii moldoveni au declarat că a existat o complicitate a autorităților cu cercuri interesate în eliberarea de sub arest a bănuitului Eduard Baghirov. „A fost special schimbată măsura de arest ca să se ducă acasă, mi-a fost clar de la bun început. A fost pusă la cale de cineva, încă nu știu de cine. În cadrul anchetei vom afla. Este clar că a lucrat telefonul”, a subliniat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Sursa: UNIMEDIA

0