451

Lege pentru Constantin Starîş ca să poată vorbi la NIT despre Marea Unire

 

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a propus astăzi în plenul Parlamentului că deputaţii să adopte o lege prin care să i se permită parlamentarului comunist Constantin Starîş să vorbească despre Marea Unire, la emisiunea pe care o prezintă la NIT.
 
Totul a pornit de la faptul că deputaţii liberali au felicitat România cu ocazia Zilei Naţionale, iar parlamentarii comunişti au venit astăzi cu un proiect prin care să fie condamnat nazismul. În replică, deputaţii liberali au avut o solicitare către comunişti.


"În toată lumea este condamnat şi nazismul, şi comunismul. Deci, stimaţi colegi, o să vă rog să ne susţineţi şi atunci cândvom condamna comunismul", a solicitat parlamentarul Gheorghe Brega.


"Solicit să adoptăm o lege prin care i-am permite domnului Starîş să vorbească legal despre Unire, pentru că el diseară are emisiune şi o să vorbească despre acest lucru, dar legea nu-i permite. Domnul Starîş, ori deputat, ori la NIT. Astea nu sunt ore la studenţi", a spus mai în glumă, mai în serios Mihai Ghimpu.


Unii parlamentari au aplaudat, în timp ce comunistul Eduard Muşuc s-a grăbit să dea replică. "Nu suntem în Senatul României, nu aveţi dreptul să lansaţi declaraţii cu privire la identitatea noastră pro românească, pentru că sunt antistatale", a comentat Eduard Muşuc.


"Felicit PCRM-ul pentru felul în care l-au adus pe Muşuc după ce acesta a stat în puşcărie. O să fac apel la un roman cunoscut în care victima se îndrăgosteşte de torţionar. Nu dumneavoastră trebuie să fiţi cel care trebuie să apere PCRM-ul", a declarat deputatul PL Valeriu Munteanu.


Eduard Muşuc i-a răspuns spunând că nu a apărat Partidul Comuniştilor, ci identitatea noastră.


După câteva minute de replici, liberalul Ion Hadârcă a concluzionat: "M-am convins că prostia nu are margini şi uneori mai pătrunde şi în Parlament".
 
Publika

0