450

Filat despre protestele PCRM: Cel mai mare pericol este că oamenii sunt puși pe baricade diferite

Prim-ministrul, Vlad Filat, nu este atât îngrijorat de protestele organizate de comuniști și că ele ar putea lua amploare, cât de faptul că societatea este mult prea divizată și că se încearcă a pune oamenii pe baricade diferite.

„Până la urmă, aici este pericolul și nu pot pune asta doar în cârca comuniștilor. De 20 de ani, s-a muncit foarte mult ca societatea din Republica Moldova să fie divizată. La ora actuală, această încercare de a pune din nou oamenii pe baricade diferite mi se pare că este cel mai mare pericol.

Pentru că noi, în Moldova, avem șansa să reușim, să ne atingem scopurile propuse doar într-o societate unită. Există obiectivul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană pentru că doar atunci vom avea instituții funcționale, drepturi și libertăți pentru cetățeni”, a declarat Vlad Filat pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, premierul a declarat că acuzațiile pe care își bazează liderul comuniștilor Vladimir Voronin apelurile la proteste, precum că Alianța ar efi una criminală, sunt mincinoase.„Este o motivație strict politică, nu are nici o legătură cu interesul cetățeanului. Spun acest lucru pentru că au alte pârghii și alte posibilități ca opoziție parlamentară să contribuie la rezolvarea multitudinii de probleme în Republica Moldova”, a subliniat Filat.

Amintim că PCRM a organizat mai multe proteste la nivel naţional în cadrul cărora au solicitat demisia Alianței pentru Integrare Europeană. Până acum au avut loc mitinguri la Chişinău, Comrat, Soroca, Edineţ, Orhei, Hînceşti, Glodeni şi Cahul. http://unimedia.md/?mod=news&id=41749 
 
unimedia
0