481

Declaraţie: Unica soluţie – alegerea lui Vlad Filat în funcţia de Preşedinte al RM

 
Unica soluţie pentru depăşirea crizei politice şi continuarea aflării la putere a Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) este alegerea Premierului Vlad Filat în funcţia de Preşedinte al RM. O declaraţie în acest sens analistul politic Viorel Cibotaru a făcut marţi seara, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.
 
Potrivit spuselor sale, această variantă ar fi una rezonabilă şi s-a arătat convins de faptul că „pot să existe circumstanţe în care liderii AIE să bată palma şi să aleagă un Preşedinte”.
 
Totodată, analistul politic Anatol Ţăranu a declarat că nu crede că Vlad Filat ar putea fi ales Preşedinte.
 
„Varianta harbuzul’, despre care s-a vorbit cu atîta patos, nu a avut loc, nu s-a realizat. Asta vorbeşte despre faptul că există nişte limite peste care Filat nu poate trece. Filat cel mai mult este cointeresat în păstrarea Alianţei. Pentru el, Alianţa este inclusiv reputaţia lui, construită cu atîta zel şi la Bruxelles, şi la Moscova. Asta înseamnă îndeplinirea programului politic al partidului pe care îl reprezintă. El nu va avea probleme la următoarele alegeri, din acest punct de vedere”,  a spus el.
 
Şi jurnalistul Sergiu Praporşcic a declarat, în cadrul aceleaşi emisiuni, că „niciodată domnul Lupu nu o să voteze pentru Filat în funcţia de Preşedinte, tot aşa cum Filat nu îl va vota pe Lupu şef de stat”.
 
„Asta pentru că ambele grupări văd acapararea acestei funcţii pentru a elimina de pe eşichierul politic cealaltă grupare”, a spus el.
 
tribuna
0