535

Lupu: Barca AIE ori merge mai departe, ori se scufundă cu toți trei

 Președintele interimar, Marian Lupu a vorbit în cadrul unei emisuni la postul național de televiziune despre eșecurile și regretele Alianței pentru Integrare Europeană în cei doi ani de guvernare. Totodată, liderul PD a dat asigurări că în următorii ani, Republica Moldova nu va avea o guvernare de monopartid. 

„Cred că în activitatea politică nu trebuie să ai regrete. Important este să-ți faci concluzii. Nu regret nici ceea ce am făcut în 2009, nici în 2010, pentru că aceasta este politica Partidului Democrat. Dar îmi trezește amărăciune că după un an de la alegerile anitcipate avem aprecieri mai puțin pozitive din partea societății”, a declarat ieri seara liderul PD.
 
Lupu a spus că în anul 2009 au fost premise pentru a desemna șeful statului, însă nu toți actorii politici au dorit cu sinceritate acest lucru. „Avem o situație simililară și astăzi. Dar ce a fost în trecut nu poți schimba. Pe mine mă interesează ce va fi în viitor”, a remarcat acesta.

Totuși, președintele interimar a spus că a însușit două lecții în acest timp. Și anume că actualul format de guvernare în Alianță este unul nou, care necesită o cultură politică și un comportament specific, pe care unii îl deprind mai rapid, iar alții deloc. A doua învățătură pe care a însușit-o Lupu este că concurența politică trebuie practicară, dar în anumite limite. „Barca care reprezintă actualul format de guvernare ori merge mai departe înfruntând valurile și furtunile ori se scufundă. Dacă se scufundă, atunci cu toți cei trei lideri de partide din cadrul AIE”, a menționat sursa.


Referindu-se la situația actuală, Lupu a reiterat că intenționează să se înregistreze în cursa pentru alegerile prezindențiale pentru a curma toate speculațiile. „În continuare vom căuta voturi și vom munci. Alianța, dacă este Alianță va merge cu realizarea prevederilor Acordului”, a conchis liderul PD.  


UNIMEDIA amintește, că prima tentativă de alegere a șefului statului a fost amânată, din motiv că niciun candidat nu s-a înregistrat în cursă. În același timp, liderii AIE, dar și PCRM au poziții diferite privind stabilirea datei alegerei șefului statului. 




 
 
Unimedia

0