391

Putin avertizeaza tarile straine sa nu se amestece in alegerile ruse

 
Premierul rus, Vladimir Putin, desemnat duminica de partidul de Guvernamant, Rusia Unita, drept candidat la prezidentialele din 2012, a avertizat tarile straine sa nu se amestece in alegerile ruse, cu o saptamana inaintea scrutinului legislativ.
 
Putin a declarat, în cadrul unui congres la Moscova al partidului sau, ca tari straine platesc ONG-uri în Rusia "pentru a influenta cursul campaniei electorale din tara". El a apreciat ca este vorba despre o "munca inutila, bani aruncati pe fereastra".
 
"Ar fi de preferat sa foloseasca acesti bani pentru a plati deficitul tarilor lor si sa înceteze sa mai cheltuie banii pentru politici externe costisitoare si ineficiente", a adaugat el, într-o aparenta referire la tari europene si la SUA.
 
"Toti partenerii nostri straini trebuie sa înteleaga ca Rusia este o tara democratica, un partener de încredere, un partener previzibil, cu care se poate si trebuie sa se ajunga la un acord", a subliniat Putin.
 
Organizatia pentru Securitate si Cooperare în Europa (OSCE) a indicat în octombrie ca a fost invitata oficial sa monitorizeze alegerile legislative din Rusia de la 4 decembrie, dar a subliniat ca numarul observatorilor sai a fost limitat de Moscova.
 
protv.md

0