476

România „şterge” graniţele cu Republica Moldova

 
„Radio Chişinău” va fi lansat, la 1 decembrie, în Republica Moldova, de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), informează Agenţia Monitor Media. 
 
Postul de radio a fost înfiinţat după preluarea pachetului majoritar de acţiuni al postului „Arena” FM din Chişinău. Anterior, s-a anunţat o investiţie de circa 350 mii de euro în fondarea „Radio Chişinău”. 
 
Postul va fi recepţionat atât pe FM, cât şi prin Internet. „Radio Chişinău” va emite non stop şi va avea programe la standardele radioului românesc. Instituţia media va fi condusă de Marian Voicu, realizator român de radio şi TV.
 
Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din România, Răsvan Popescu, a declarat, miercuri, la Chişinău, că lansarea „Radio Chişinău” ilustrează dezvoltarea strategică a postului public de radio din România. 
 
Decizia înfiinţării „Radio Chişinău” a fost luată după ce, în aprilie a.c., SRR a aprobat începerea procedurilor de extindere a programelor Radioului Public din România în R. Moldova, prin preluarea a cel puţin 51%  din acţiunile postului de radio şi a portalului „Arena”. Postul de radio „Arena” FM, lansat oficial în august a.c., este deţinut de SRL „Pajura Albă”, condusă de Viorica Molea (20%) şi Asociaţia Obştească „Centrul de Cultură şi Carte Românească” (80%).
 
Potrivit datelor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, licenţa de emisie a postului „Arena” FM este valabilă până la 13 februarie 2014. Până la preluarea de către SRR, „Arena” FM (www.arenafm.md) a fost un post partener al „Radio România”, ce difuzează ştiri, emisiuni de actualitate, emisiuni culturale şi de divertisment pe 70% din suprafaţa R. Moldova. „Arena” FM este parte a Grupului de produse media ARENA (www.aerna.md), care funcţionează în R. Moldova de la finele anului 2010. 
 
Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
0