480

Filat îl ironizează pe Lupu: „Mai ieri comunistul cel mai înalt, acum cel mai mare democrat”

 
Lucrurile în Alianța pentru Integrare Europeană nu stau deloc bine. O recunosc chiar liderii celor trei partide. Învinuirile reciproce nu mai contenesc, iar în asemenea condiții viitorul AIE rămâne sub semnul întrebării.

De mai multe ori, liberal-democrații au fost învinuiți de către colegii de Alianță că ar contempla o coaliție cu comuniștii. Președintele PLDM, Vlad Filat, a răspuns încă o dată la aceste acuzații, în cadrul unei emisiuni de la EuroTV. „Spre deosebire de unii colegi din Alianță, eu am făcut publice toate întrevederile cu Vladimir Voronin. Ca să vedeți, comunistul cel mai înalt, acum este cel mai mare democrat”, a spus acesta, făcând referire la Marian Lupu și lăsând să se înțeleagă că acesta s-a întâlnit de mai multe ori în secret cu comuniștii.

Potrivit lui Filat, în ultimul timp Marian Lupu dă dovadă de un limbaj suburban, nedemn pentru un șef de stat. „Eu aștept un comportament mai adecvat din partea unui președinte, fie el și interimar”, a punctat sursa citată.

Liderul PLDM nu a exclus că în Parlament o să aibă loc o reconfigurare politică. „Când spuneam că vom vota pentru dl. Lupu, dar nu vom participa la reconfigurarea guvernării, mă refeream la faptul că este posibil ca PCRM să voteze pentru dlui. Este clar un singur lucru. Guvernul nu se simte sprijinit, numai criticat. Este foarte comod să fii la guvernare și în același timp în opoziție, astfel te eschivezi de la răspundere și responsabilități. Totul se pune în cârcă Guvernului. Eu nu exclud că voi cere apel de sprijin politic Parlamentului. Ori da, ori nu. Ca să ştiu cum mergem mai departe. Incertitudinea încurcă la realizarea a foarte multe lucruri”, a mai spus prim-ministrul Filat.

UNIMEDIA relevă că prioritare pe agenda politicienilor este alegerea președintelui, adoptarea politicii fiscale și bugetului pentru 2012. Însă, și aici apar opinii separate. Liberal-democrații insistă ca legile să fie votate până la inițierea la alegerile prezidențiale, pe când PL și PD sunt de părerea că cele două procese pot derula în paralel, fără nicio problemă.

Sursa: UNIMEDIA

0