457

Atmosfera de protest la Primarie. Maia Laguta si sutinatorii sai vor sa intre la sedinta CMC

 
Proteste de dimineata la primarie. Maia Laguta impreuna cu cateva persoane au incercat sa intre la sedinta consiliului municipal. Membrii organizatiei Salvagarde protesteaza impotriva deciziei primariei de a distribui volumul de apa care se pierde in bloc.
 
Decizia a intrat in vigoare la 1 noiembrie, asa ca factura la apa rece si cea calda este mai mare. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca si-au cumparat contoare pentru a plati exact cat consuma, iar acum trebuie sa achite pierderile din bloc.

Si Agentia Nationala pentru Protectia Concurentei a criticat decizia Primariei. ANPC sustine ca repartizarea volumului de apa este ilegala. Expertii de la agentie  sustin ca furnizorul este obligat sa instaleze contoare, iar consumatorii – sa achite doar in baza indicatiilor contoarelor. In replica, primarul invoca pierderile suportate de Apa-Canal.

Autoritatile locale au decis sa imparta volumul de apa care se pierde in bloc incepand cu 1 noiembrie in baza unei decizii a Consiliului Municipal aprobata inca in 2008. Pana acum hotararea nu era aplicata de catre gestionarii blocurilor municipale, care constituie 60 la suta din cladirile din oras. In celelalte 40 la suta de blocuri cum ar fi cooperativele si asociatiile de locatari, diferenta de volum se repartiza si pana acum.
 
inprofunzime


0