411

Lupu: Legea Bugetului nu ar trebui să încurce alegerii preşedintelui

După părerea lui Marian Lupu, alegerea preşedintelui nu ar trebui să fie condiţionată de adoptarea Legii Bugetului. „Fiecare proiect ed lege îşi are locul său” a subliniat preşedintele interimar. 

Declaraţiile lui Marian Lupu vin pe fundalul poziţiei fracţiunii parlamentare a PLDM, care a sa declarat contra alegerilor prezindenţiale, pînă la aprobarea în legislativ a Legii Bugetului.

Marian Lupu de asemenea a insinuat din ce motiv proiectul de lege privind bugetul nu a ajuns în Parlament la începutul lunii Octombrie, conform legislaţiei. „Acum eu încep să înţeleg de ce proiectul Bugetului nu a fost prezentat în Parlament. Poate din start s-a încercat condiţionarea şi să fie adusă cu încălcare, ca apoi să fie utilizată în calitate de piesă într-un joc politic” a subliniat Lupu.

Portalul de ştiri POINT.md menţionează că fracţiunea parlamentară a libral democraţilor s-a declarat azi împotriva alegerii şefului statului în luna edcembrie. Aceştia şi-au motivat poziţia prin necesitatea adoptării de către Parlament a Legii Bugetului pînă la sfîrşitul anului.
 
Пресс-служба POINT.MD
0