487

(video) Chirtoacă supărat foc pe „nacialinișii” din Guvern: Jumătate de an pentru un fleac de bec

 
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, se arată profund nemulțumit de faptul că semafoarele cu lumina verde intermitent rămân în continuare înafara legii. Potrivit lui, această chestiune a fost și este tărăgănată intenționat, iar cu așa tempou „problemele din Republica Moldova o să fie soluționate în anul 3000”. 

Edilul Capitalei a solicitat șefului interimar de la Direcția transport și căi de comunicații, Adrian Boldurescu, să spună în fața presei cine pune piedici. „Este evident, cineva nu vrea, cine nu vrea?”, a întrebat Chirtoacă. Pentru că răspunsul nu a urmat, primarul a adăugaut: „Nu vreți voi dreptate. Ori facem ca oamenii, ori înființăm poliția rutieră a municipiului Chișinău, aparte.

Să stai jumătate de an pentru un fleac de bec, și tot să refuze, asta deja nu e normal... Mari „nachaliniși”. Conectațile pe acele care sunt, așa ilegale cum sunt”, a spus acesta.

Dorin Chirtoacă le-a spus angajaților din direcția transport că au fost duși cu zăhărelul și că "s-a discutat până au aprobat și publicat în Monitorul Oficial ceea ce a dorit Guvernul și nu ce a solicitat Primăria". "Cum să se vadă panourile acestea noaptea? Trebuie să fie semnal luminos", a conchis edilul.

UNIMEDIA amintește că semafoarele au fost instalate de către Primăria municipiului Chișinău în luna iulie a acestui an, la intersecțiile principale, pentru a fluidiza traficul rutier. Dispozitivele luminoase au fost deconectate de Direcția poliției rutiere, care a invocat necesitatea de ajustare la regulamentul circulației rutiere. Recent, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se permite plasarea lângă semafoare a unor doar a panourilor adiționale de culoare neagră cu săgeată la dreapta (fără semnal luminos).

După ce decizia a fost adopată la Guvern, primarul Dorin Chirtoacă a ordonat să fie conectate imediat toate instalațiile de la intersecțiile din municipiul Chișinău și într-un regim intens să fie instalate astfel de sisteme la celelalte intersecții pentru a asigura fluidizarea traficului.

Indicatoarele luminoase se află în permanentă stare de verde intermitent, cu viraj spre dreapta. Acest lucru presupune că șoferul poate vira la dreapta chiar dacă semaforul principal indică culoarea roșie.


Sursa: UNIMEDIA

0