687

Mihai Ghimpu împlineşte astăzi 60 de ani

Sănătate, echilibru şi mult succes. Asta i-au dorit deja unii colegi din PLDM lui Mihai Ghimpu, care astăzi împlineşte 60 de ani. Unde va avea loc petrecerea de ziua sa de naştere, liderul PL nu a vrut să spună.


Anul trecut, tinerii liberali au organizat o petrecere în cinstea liderului formaţiunii într-un club din Capitală. În acest an, Mihai Ghimpu nu a precizat unde îşi va sărbători îmlinirea a 60 de ani.
"Îi doresc să aibă parte de tot ce e mai bun în lumea asta, să fie sănătos şi să aibă succes", a declarat premierul Vlad Filat.


Şi prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ i-a dorit sănătate: "O să-i urăm multă sănătate în primul rând, înţelepciune, echilibru care sunt utile în funcţia pe care o deţine".
Mihai Ghimpu s-a născut în localitatea Coloniţa. Este jurist de profesie. Vorbeşte româna, rusa şi franceza. Este căsătorit. 


Preşedintele liberal este primul om politic din Moldova care şi-a declarat franc identitatea românească, promovând constant o politică de unire cu România. Pe parcursul deţinerii interimatului funcţiei de preşedinte al ţării, s-a remarcat prin adoptarea mai multor decizii şi iniţiative curajoase. El a desecretizat, pentru prima dată, arhivele SIS-ului şi a decorat cu distincţii de stat mai multe persoane din domeniile ştiinţei, culturii şi educaţiei. A aprobat un decret prezidenţial prin care a fost condamnată ocupaţia sovietică din 28 iunie 1940, proclamând Ziua comemorării victimelor ocupaţiei sovietice. Pe lângă reuşitele şi declaraţiile sale politice, liderul liberal s-a remarcat şi printr-o serie de expresii şi gesturi amuzante.


Mihai Ghimpu este preşedinte al Partidului Liberal din anul 1998, formaţiunea fiind succesor de drept al Partidului Reformei. În perioada 28 august 2009–28 decembrie 2010, a asigurat interimatul Preşedinţiei.


 
publika

0