452

Voronin: Dodon și Filat s-au înțeles în 2010, în Polonia

 
Plecarea lui Igor Dodon din PCRM a fost pusă la cale împreună cu liderul PLDM, Vlad Filat, încă în toamna anului trecut în Polonia. Dezvăluiri în acest sens au fost făcute astăzi de către liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Cum vă imaginați că Dodon cu fetele lui au plecat așa pur și simplu s-au dus la AIE și au spus „bună ziua, băieți, am venit să salvăm țara”? Credeți că au plecat așa din senin. Trădarea asta a fost pusă la cale încă în toamna anului trecut. Prima întrevedere dintre Dodon și Filat au avut loc la un for internațional în Polonia, la Krynica. Atunci s-au așezat la masă și s-au înțeles cum să meargă mai departe”, a dezvăluit astăzi Voronin.

Totodată, liderul PCRM a evitat să spună de ce nu a făcut publice aceste lucruri sau de ce nu l-a exclus pe Igor Dodon din fracțiune. „Cum facem noi în partid, nu e treaba mass-media”, a spus scurt Voronin.

Anterior, și liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că „trădarea” lui Dodon este opera lui Vlad Filat. Atât Igor Dodon, cât și Vlad Filat au negat aceste informații.
 
jurnal
0