515

Igor Dodon şi Marian Lupu la întrevederi secrete. Dodon: Nu eu am fost cel care am vrut întâlnirile

 

Deputatul neafiliat Igor Dodon afirmă că preşedintele PD,Marian Lupu, i-ar fi dat de înţeles că o va susţine pe Zinaida Greceanîi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
 
Dodon a declarat pentru Publika.md că a avut mai multe întrevederi cu Marian Lupu înainte de şedinţele oficiale ale Consiliului AIE la care s-au purtat negocieri în privinţa alegerii şefului statului. „M-a lăsat să înţeleg că o va susţine pe doamna Greceanîi”, a specificat Dodon, refuzând să ofere alte detalii despre aceste întâlniri.
Întrebat la iniţiativa cui au fost stabilite întrevederile cu Marian Lupu, Igor Dodon a spus: „Nu eu am fost cel care am vrut întâlnirile”.


Fostul comunist a mai declarat că asemenea întrevederi a avut şi cu liderul PLDM, Vlad Filat, care, de asemenea, şi-a arătat disponibilitatea de a o vota pe Greceanîi la funcţia de şef de stat.


În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Dodon spune că a fost fost surprins, mai apoi, la şedinţele Consiliului AIE să vădă poziţia fermă a liderilor AIE precum că Marian Lupu este candidatul pentru funcţia de preşedinte.


“Chiar am fost surprins de o astfel de poziţie, cu atât mai mult că au mai fost declaraţii anterioare, că cineva se retrage, că nu doreşte, că haideţi să găsim consens politic. Acum aud că domnul Lupu vorbeşte de obrăznicie.

Timpul le va pune pe toate la locul său şi va pune punctele pe i. Cel puţin eu nu înţeleg mesajul, tonalitatea domnului Lupu. Dumnealui ştie foarte bine discuţiile pe care noi le-am avut şi să vorbeşti de obrăznicie în această situaţie este ridicol,  din partea domnului Lupu”, a conchis Dodon.
 
Publika

0