534

Cine minte, cine spune adevărul?! Ghimpu declară că AIE îi stă în gât!


Președintele liberalilor, Mihai Ghimpu, spune că s-a săturat de Alianța pentru Integrare Europeană. Asta deoarece cele 3 formațiuni nu se mai înțeleg. "Alianța pentru Integrare Europeană îmi stă în gât deja", a exclamat acesta aseară în cadrul unei emisiuni la PublikaTV

Liderul liberal a dat publicității și anexele Acordului de Constituire al Alianței pentru Integrare Europeană. Este cel puțin straniu că, potrivit documentului, acolo nu se regăsește nici partajarea președinției Curții Supreme de Justiție, dar nici cea a Comisiei Electorale Centrale. Asta în contextul care, cu o seară înainte colegul său de Alianță, Vlad Filat a spus că a fost partajată și funcția de președinte CEC, care a revenit PLDM, dar și cea a CSJ, despre care nu a dorit să ofere detalii.

"Zvonurile despre faptul că președinția CSJ a ajuns la PL nu sunt adevărate. Candidatura se înaintează de Consiliul Superior al Magistraturii. Nu poate Ghimpu să impună ceva CSM", a spus sursa.

Vedeți mai jos și alte declarații făcute de Mihai Ghimpu aseară:

De ce nu a venit la PublikaTV timp de 4 luni
"Știți cum e o vorbă la moldoveni - mai răruț și mai drăguț. Oamenii au probleme, trebuie să ne ocupăm cu ele. PR-ul merge bine, dar trebuie să ne mai ocupăm și cu problemele cetățenilor".

Despre preluarea șefiei SIS
"Este stipulat în acord că revine PL, dar încă nu am preluat-o"

Despre Vlad Filat
"El își dorește să acapareze toată puterea în țară. Dar eu lupt și nu-i dau voie să facă asta. Vlad Filat are așa rating mare pentru că eu am semnat decrete, spre ex. cel de la 28 iunie, dar el depune flori la memorial. Am impresia că dl Filat special ne face să ne batem cu PG, SIS... numai să nu lucrăm și să ne axăm pe problemele social-economice - cele de care răspunde el. Aici e buna cea mare. Oamenii vor locuri de muncă și salarii".

Despre AIE
"Această Alianță compromite democrația. Îmi stă în gât deja AIE. Eu multe am făcut pentru ea, dar dacă nu ne oprim să conștientizăm ce facem... va fi urât".

Sursa: UNIMEDIA

0