509

"Dacă Greceanîi nu aderă la Partidul Socialiştilor, Dodon îşi va găsi alt candidat la funcţia de şef al statului&

Dacă Zinaida Greceanîi nu aderă la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, atunci ceilalţi doi deputaţi cu care s-a retras, împreună, din fracţiunea PCRM, Igor Dodon şi Veronica Abramciuc, nu o vor mai susţine în cursa pentru alegerea şefului statuzui. Cel puţin aşa susţine analistul politic Nicolae Negru, într-un articol pentru ziarul Jurnal de Chişinău.

"Dodon şi Abramciuc sunt legaţi printr-un proiect politic şi, dacă Greceanîi nu li se alătură, nu e în interesul lor să insiste până în pânzele albe asupra alegerii ei în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Altfel, se vor pomenbi în campanie electorală înainte de a fi pregătiţi", menţionează autorul.

Nicolae Negru îşi argumentează opinia şi prin declaraţia făcută de Igor Dodon ieri, după şedinţa Consiliului AIE: "Dodon a şi repetat, luni, că va vota pentru un alt candidat apartinic, din afara alianţei de guvernare, ca să blocheze, astfel, accesul unionistului Ghimpu la funcţia de preşedinte al Parlamentului".

Pe 4 noiembrie curent, deputaţii fracţiunii PCRM Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc a anunţat că se despart de Partidul Comuniştilor. Ulterior, Dodon a declarat, la Fabrika, aderă la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Deputatul a fost urmat de fosta colegă de partid Veronica Abramciuc. Pe de altă parte, Zinaida Greceanîi a menţionat că cel mai probabil, nu va adera la Partidul Socialiştilor. Aceasta a declarat că după ce a plecat din fracţiunea Partidului Comuniştilor, nu este pregătită să adere la vreo formaţiune politică.
 
Publika
0