507

Șoltoianu se vede președinte

 
Ion Șoltoianu, cel acuzat de omorul fostului polițist Ion Stratulat, a făcut un adevărat show astăzi în sala de judecată. Acesta a spus că are o presimțire bună că președintele țării va fi ales. Ba chiar a și spus că el va fi președinte și că dacă acest lucru se va întâmpla, va elibera toți deținuții. Șoltoianu s-a dat în spectacol în fața camerelor de luat vederi și chiar a amenințat operatorii, râzând, că le „rupe camera”.

„Hai, gata, ajunge. Vino să-ţi rup camera! Îs vesel azi, nu mă doare inima... Am o părere bună, că o să fie ales preşedintele ţării, iaca asta mă bucură la noi în ţară, suntem democraţi, nu? Poliţiștii o să fie bine, o să facă sport. Hai, daţi-mi pace, să fiţi lângă mine, vă rup camera (râde). Nu trebu! Dumnezeu tăt ştie.. Și o să alegem noi preşedintele, doamna Crina (către reporterul Jurnal TV, n.r.). Hai spuneți, că pe mine mă doare sufletul de țară. Sunt patriot”, a vorbit Șoltoianu, de după gratii, amuzat la culme.

Mai mult, Șoltoiuanu a spus că el va fi ales președinte. „Eu le-aş da drumu la toți acasă. Ce să vă mai spun? Dați drumul acasă. Ne ieșim și noi din minți, de asta și râdem uneori. Îți ieși din minți, dar tre să râzi să arăți că ești normal, nu?”, a mai spus acuzatul.

După ședința de judecată, Curtea de Apel a decis ca dosarele în care Şoltoianu este acuzat de omor şi şantaj să fie comasate şi examinate de către instanţa de la Buiucani.

Ion Şoltoianu este acuzat că l-a împușcat mortal pe Ion Stratulat, fost angajat al Ministerului de Interne. La câteva săptămâni de la arestarea sa, Procuratura municipiului Chişinău a mai expediat în instanţă o cauză penală pe numele lui Şoltoianu, în care acesta, împreună cu un complice, sunt învinuiţi de şantaj. Sportivul se află în detenţie de aproape 2 luni. El pledează nevinovat în ambele cazuri.
 
jurnal 
0