394

Filat: „dacă Ghimpu vrea să fie PREMIER nu are decît”


 „Dacă crede că poate să fie un prim ministru mai bun decît mine atunci nici o problemă. Doar că domnul Ghimpu ar mai trebui să ia în considerare şi mandatul cetăţenilor.” Declaraţia a fost făcută de către premierul Republicii Moldova, Vlad Filat în urma negocierilor care au avut loc astăzi, pe marginea subuiectului alegerii şefului statului.

Într-un „moment de sinceritate” preşedintele PLDM, Vlad Filat a spus referitor la declaraţiile liberalului Mihai Ghimpu că „activitatea politică nu se bazează numai pe romantism şi emoţii. Este uşor să vorbeşti despre candidaţi, dar este mai important ca aceştia să fie susţinuţi cu voturile necesare”. 

De asemenea, şi de această dată, Vlad Filat a dat asigurări că preşedintele Republicii Moldova va fi ales. Acesta de asemenea a declarat că astăzi nu au avut loc negocierile. Mai degrabă, potrivit lui, au avut loc discuţii, avînd 61 de voturi. 

De asemenea, din spusele lui Filat „Pînă luni, candidatul sau candidaţii trebuie să fie înregistraţi pentru alegerea şefului statului.”

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că anterior liberalul Mihai Ghimpu a cerut revizuirea acordului AIE şi redistribuirea funcţiilor. Potrivit noii organizări propuse de Ghimpu, funcţia de şef al miniştrilor trebuia să revină PL-ului. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0