542

Încă un „Judecător Rider” URMĂRIT penal

 Încă un judecător implicat în atacurile de tip rider, riscă să ajungă pe banca acuzaţilor, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis retragerea imunităţii acestuia în scopul urmărirei penale, transmite serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit sursei, judecătorul care activa la Judecătoria Raionului Rîşcani ar fi implicat în atacul şi sustragerea ilicită a acţiunilor de la compania de asigurări „MOLDASIG”. 
Astfel, în solicitarea sa înaintată CSM, procurorul general, Valeriu Zubco, a presupus că judecătorul ar fi comis infracţiuni prevăzute de codul penal prin articolele: 328 (Depăşirea atribuţiilor de serviciu), 307 aln1 (pronunţarea unei hotărîri contrare legii) şi 190 alin5 (complicitate la comiterea escrocheriilor în proporţii destul de mari).

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că aceste este cel de al doilea judecător pe numele căruia a fost pornită o cauză penală. Primul a este judecătorul Curţii de Apel Bender. El este bănuit că ar fi implicat direct în sustragerea acţiunilor de la Moldova AgroIndBank. De asmeenea şi pe numele mai multor executori judecătoreşti au fost pornite cauze penale. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0