434

Dodon știe deja la cine va adera

 De Paula Munteanu/ Chișinău / Moldova.ORG/ -- După multitudinea de speculații și opinii, după ce toți, de la mic la mare, s-au dat cu părerea referitor unde va pleca Dodon și ce va face mai departe, iată că răspunsul vine întârziat. Ținând câteva zile intelectualitatea Moldovei în suspans, abia ieri seara, Dodon a declarat că are de gând să lanseze o acțiune politică separată și, cel mai probabil va adera la Partidul Socialiștilor.
 
"Nu voi accepta funcții pentru mine în Guvern sau Parlament. Voi fi consecvent în promovarea valorilor cu care am intrat în PCRM. Cel mai probabil, voi adera la Partidul Socialiștilor. Este o formațiune care corespunde ca valori cu ce-mi doresc să promovez... echitate socială, credință, modernizare economică, etc. Fac un apel acum, toți cei care sunt gata să meargă împreună cu mine, îi chem să punem umărul la crearea acestei formațiuni", a spus Dodon.
 
Referitor la indubitabilele acuzații de trădare, Dodon a reacționat promt. "Eu trebuie să învăț despre trădare de la unii din partid... despre cum au ajuns criminali pe lista electorală. Eu chiar am să-l întreb pe dl Ghimpu cum a ajuns scrisoarea la PL în plic, miercuri înainte de turul II. Eu nu am confirmări despre nume, dar știu cum au fost făcute listele electorale. Nu exclud că a fost trimisă de cineva din PCRM", a spus acesta.
 
Dar acestea nu sunt unicele declarații-bombă făcute de Dodon. Cu referite la Plahotniuc, acesta, zâmbind, a comentat astfel: "Am să spun un lucru în premieră. Pe parcursul ultimelor 8 luni, această persoană a jucat un rol negativ asupra mea cel puțin de două ori: prima dată când am negociat coaliția de centru-stânga cu PD, iar a doua oară în cadrul alegerilor locale. În ultimul caz Plahotniuc a lucrat deschis împotriva mea. Nu vreau să spun pentru cine a lucrat, gândiți-vă... pentru Șelin, Coropceanu, etc."
 
Ne mai pregătesc policienii și alte surprize? Alte declarații? Alte schimbări? Hai, că noi deja ne-am obișnuit.
0