507

Partid de alternativă pentru PCRM

 
„Partidului Comuniştilor a pierdut statutul de partid dominant după aşa-zisa revoluţie twitter din aprilie 2009. De atunci însă PCRM nu a întreprins absolut nimic pentru a explica cetăţenilor, membrilor de partid și simpatizanţilor ce s-a întâmplat şi cum are de gând să evolueze mai departe. Nu am văzut niciun congres al partidului după un eveniment cum a fost cel din 7 aprilie. Tot ce a făcut PCRM - s-a limitat la filmul propagandistic „Atac asupra Moldovei” şi nimic mai mult”. Declarațiile îi aparțin analistului politic Igor Boțan.

Boțan a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că deși deocamdată nu există un proiect consolidat de stânga, care ar fi luat în serios de PCRM, situația s-ar putea schimba în curând.

„Centrul de coalizare pentru mişcările de stânga va deveni formaţiunea care va avea un prim succes. Dacă grupul lui Dodon va reuşi să promoveze în funcţia de şef al statului o figură de compromis, atunci în jurul acestei figuri s-ar putea consolida o mişcare de stânga, un fel de alternativă pentru PCRM sau un fel de partid care va invita Partidul Comuniştilor să coopereze. Dacă nu va reuşi grupul lui Dodon acest lucru, atunci oricum la eventualele alegeri parlamentare anticipate, care eventual ar putea avea loc la primăvară, stânga va fi răzleţită, iar punctul de coagulare se va manifesta abia după un eventual succes al uneia din aceste forţe politice”, a afirmat Boțan.
 
jurnal.md
0