402

Comuniştii îl critică pe Dodon: Acţiune nedemnă pentru un comunist, un gest ieşit din limite

Decizia, de ieri, a lui Igor Dodon de a părăsi rândurile Partidului Comuniştilor împreună cu alţi doi deputaţi, nu a rămas fără reacţii, în special, fără critici din partea foştilor colegi de partid.

Decizia lui Igor Dodon l-a luat prin suprindere pe liderul comuniştilor, Vladimir Voronin. Deşi Dodon a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului său şef de partid, în replică, Voronin a spus că gestul celor trei denotă o lipsă de demnitate.

"Demnitatea cetăţeanului, în primul rând, demnitatea omului, demnitatea demnitarului de stat, cel mai mare rol are. Dacă aceste jocuri pentru aceste posturi se fac în modul cel mai urât, atunci încă o dată repet, vai de capul nostru!", a declarat Vladimir Voronin.

Nici actualii comunişti din fracţiune nu au evitat criticile.

"Cei mai promovaţi în partid au fost Dodon şi Greceanîi. Pentru mine nu este clar acest pas. Eu consider că sunt oameni fără obraz. Omeneşte, nu este corect, faţă de domnul Voronin nu este corect. Este un pas care a ieşit din limtele binelui şi răului", a menţionat deputatul PCRM Eduard Muşuc.

La fel, nici comunistul Grigore Petrenco nu s-a abţinut de critici la adresa celor care au plecat din PCRM. "Este o acţiune nedemnă pentru un comunist şi pentru un membru de partid. Sincer, am un sentiment de deja vu. Am văzut scrisorile deschise ale lui Ţurcan, ale lui Stepaniuc, Belcencova. Acelaşi scenariu, aceleaşi pretexte pentru a îndreptăţi trădarea", a specificat deputatul PCRM Grigore Petrenco.

Şi fostul deputat comunist Vladimir Ţurcan, care a plecat din PCRM în 2009, a comentat plecarea lui Dodon. "Igor Dodon se gândea la o eventuală plecare din PCRM încă în 2009, când am părăsit formaţiunea".

De asemenea, Ţurcan mai spune că atunci, Dodon ar fi refuzat să i se alăture, deoarece spera că se vor produce schimbări radicale în partid. Fostul comunist a mai spus că în cazul în care candidatura Zinaidei Greceanîi va fi propusă la funcţia de şef al statului, comuniştii o vor vota.

Menţionăm că deputaţii Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Viorica Ambramciuc nu au anunţat, deocamdată, dacă vor forma vreun nou partid. Dar au menţionat că sunt gata să voteze pentru preşedintele ţării, dacă acesta va veni din afara politicului. Discuţiile cu fracţiunile parlamentare vor începe săptămâna viitoare. 
 
Publika
0